Ek MTV'nin taksitleri, kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ve ikinci taksiti ise kanunun yayımlandığı ayı izleyen üçüncü ayın sonuna kadar ödenecektir. Yani, ilk taksit ödemesi Ağustos sonuna kadar, ikinci taksit ödemesi ise Kasım sonuna kadar yapılacak.

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere tüm araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak. Bu ödeme, 2023 için tahakkuk edilen motorlu taşıtlar vergisi tutarı kadar olacak.

Ayrıca, 2023 yılında ikinci yarısı ilk defa tescil edilen sıfır kilometre araçların ek MTV'si, 6 aylık dönemden yarım hesaplanacak ve peşin olarak ödenecektir. Yani, Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil edilmiş bir otomobil için yıllık MTV'nin yarısı kadar ek MTV alınacak.

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde belirli durumlarda ek MTV'den muafiyet sağlanacaktır. Deprem nedeniyle yıkılan veya hasar gören binaların maliklerine ait taşıtlar, depremde kullanılamaz hale gelen taşıtlar ve deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den müstesna olacaklar.