Türkiye'de İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan önemli bir düzenlemeyle, eski tip ehliyet sahiplerinin süresi dolan ehliyetlerini yenileme süresi uzatıldı. Salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edememeleri göz önünde bulundurularak, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin değiştirme süresinin 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı duyuruldu.

Başkanlığın internet sitesi ve ALO 199 hattı üzerinden alınabilecek olan ehliyet yenileme randevuları sayesinde vatandaşlar, eski tip ehliyetlerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenileyebilecekler. Salgın döneminde müracaat edemeyen ve süresi dolan vatandaşlar için belirlenen yeni süre, yoğunlukları azaltarak işlem yapmalarına olanak sağlayacak.

Eski ehliyetlerini yeni tip ehliyetlerle değiştirecek olan sürücüler, bu işlem için 15 TL ödeyecekler. Ancak ehliyetini yenilemek, ehliyetini kaybedenler veya çaldıranlar için toplamda 769 TL ödeme yapılması gerekmektedir.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi