Son günlerde trafik kurallarını ihlal ettikleri ve özellikle alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetlerine el konulan milyonlarca sürücü sosyal medyada ehliyet affı talebi ile ilgili aramalar yapıyor. Konu twiterda gündemdeki yerini almış durumda. Peki merakla beklenen ehliyet affı ne zaman çıkacak?Torba yasa içerisinde ehliyet affı olacak mı?Özellikle alkol sebebiyle el konuşan ehliyete af gelecek mi?

MHP ‘nin Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK konuyla ilgili meclise sunduğu teklifte yaklaşık bir milyon civarındani sürücü için ehliyet affı çıkarılmasını önerdi. Söz konusu yasa teklifinde Bakan ŞİMŞEK; “Bir defaya mahsus ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olan şöförlerimiz için yılbaşından önce ehliyet affının çıkarılmasını bekliyoruz.”  ifadelerini kullandı. Özellikle lojistik sektöründe şoför bulmakta sıkıntı yaşandığını bu sebeple yabancı şoförler çalıştırıldığını belirtti.  
Yapılacak ehliyet affından ile bir defaya mahsus ölümlü kazaya karışmamış kişiler faydalanabilecek. 

Alkol sebebiyle ehliyetini kaybetmiş olanlar için net bir açıklama yapılmamaklar beraber ,ehliyetlerini geri alabilmek için Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapabiliyor.  

Ehliyet affının torba yasada yer alıp almadığı ve ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı. Gelişmeleri sitemiz kamudanhaber.net adresinden takio edebilirsiniz.