Kamudanhaber- Özel Haber

Yetkili sendika EBS 'de 12 Haziran Pazar günü yapılan tüzük tadil kongresinde üç dönem kuralı tamamen kaldırılarak sendikada vesayet anlayışının önü açıldı!

Oylama sonucunda; 136 üst kurul delegesi üç dönem kuralı tamamen kaldırılsın, 128 üst kurul delegesi de üç dönem kuralı devam etsin yönünde oy kullandı.

Sendikasını vesayete teslim eden 136 kahraman(!) üst kurul delegesini tebrik ediyoruz.

Yıllarca yargı vesayeti, YÖK vesayeti, bürokratik vesayet gibi kurumsal vesayetlerden şikayet ederek öğretmenleri ve kamu çalışanlarını sokaklarda eyleme davet eden Eğitim Bir Sen’i bugün yönetenler kendi vesayetlerini mi kurdular?

Ekim 2022'de gerçekleşecek olan olağan kongre sürecinde üyelerin bu vesayete son vermek için hiçbir nedenleri olmasa gerek!

Ali Yalçın ve yönetimlerinin başından beri bu duruma karşı sessiz kalmaları oldukça düşündürücü değil mi?

Kongre süreci başladığında bunu nasıl izah edecekler?

Yoksa “biz bu oylamada red oyu kullandık mı diyecekler?

Aklımıza Şener Şen’in başrol oynadığı ve Anadolu insanının içinde bulunduğu siyasal-sosyolojik durumları en güzel şekilde izah eden Züğürt Ağa filmi geliyor!

“Bu oy sizinse bizim oyumuz nerede!!?”

Şimdi kongre sürecine kadar okul okul gezerek “biz red oyu verdik” şeklinde durumu toparlamaya çalışacaklar!

Her on dakikada bir sosyal medya hesaplarında paylaşım üstüne paylaşım yapan genel merkez ve şube yönetimleri dünden beri sosyal medya hesaplarını bakıma almışlar herhalde!

Ezcümle tüzük tadil kongresinde her türlü baskıya, bilgi kirliliğine, vaatlere rağmen red oyu kullanan 128 üst kurul delegesini 429 793-136= 429 657 üye adına gönülden tebrik ediyoruz.

Ve önümüzdeki Ekim 2022’de ki kongre sürecinde kurulan bu vesayeti sonlandırmak için üyelere çağrıda bulunuyoruz!

Kurulan bu vesayeti kongrede ortadan kaldırın! Yeni yönetimlerin ve oluşumların önünü açın!

NOT: Sendika resmi web sayfasında 133 şube olduğu görülüyor. Oy kullanan üst kurul delege sayısı 264. Çok fazla düşünmeye gerek yok diye düşünüyorum.

 

Faruk YILDIZ

Eğitimci Yazar