Memurlar için yapılan yüzde 30 zam yasalaştı ancak memurlar bu zammın bir kısmında yalnızca Ocak ayı için mahrum kalacaklar.

Memurlar maaşlarına yapılan zammın yalnızca yüzde 16.48’lik kısmını Ocak ayı bordrosunda görüntüleyebilecek ve maaş ödemesini de bu orana göre alabilecek.

Kalan 13,52'lik zam ise 20 Ocak tarihinde hesaplara fark ödemeleriyle birlikte yatacak.

Memurların maaş ödemesi yapılmadan yüzde 30 zam yasalaştı ancak, maaş ödemelerine bir çok kalemde işlem yapıldığı için ödemelerin ancak 20 Ocak'a yetişeceği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu durumdaki kafa karışıklıklarını gidermek için resmi bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama:

"Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla, 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 Milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesini sağlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği yüzde 30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız."