Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde gerçekleştirilen dünyada bir ilk olan 6'lı çapraz karaciğer nakli operasyonunu duyurdu. Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu merkezde daha önce gerçekleştirilen 4'lü ve 5'li çapraz karaciğer nakillerinin ardından bu kez 6'lı çapraz nakil operasyonunun başarıyla tamamlandığını belirtti.

Fffff-2

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Çapraz nakil operasyonları, hastaların kendi vericilerinden organ alamadıkları durumda, aynı durumdaki hastalar arasında karaciğer nakli yapılmasını içerir. Bu özel operasyon, kan ve doku uyumsuzluğu sebebiyle kendi vericilerinden organ alamayan hastalar için umut kaynağı oluyor.

Bakan Koca, çapraz nakil operasyonlarının, nakil bekleyen hastaların umutlarını artırdığını ifade ederek, bu alandaki yeni başarılarını Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın açıklayacağını belirtti.