Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni bir salgın riskine karşı uyarılarda bulundu. Ghebreyesus, dünya genelinde halen devam eden Kovid-19 salgını sırasında yaşanan pek çok sorunun hala çözülmediğini ve bu nedenle yeni bir salgına hazırlıklı olunmadığını belirtti.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

DSÖ Direktörü Ghebreyesus, CNN'de katıldığı bir programda salgın dönemi ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde zamanında ve şeffaf bilgi paylaşımı ile küresel koordinasyonda yaşanan sorunların hala devam ettiğine dikkat çekti. Ayrıca, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını vurguladı.

Ghebreyesus, salgınla mücadelede kullanılan aşı ve ilaç gibi araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşması" imzalamaya çağırdı. Ayrıca, "Gördüğümüz kadarıyla, sistemimizde boşluklar var. Bir şey olursa, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ama biz buna anında müdahale edebilir ve böylece hasarı en aza indirebiliriz" ifadelerini kullandı.