Doviz kurlarındaki sabit seyir akaryakıt fiyatlarının sabit kalmasını ne yazık ki sağlamıyor. İki aydır yatay seyreden doviz kurlarına rağmen benzin ve motorin fiyatlarındaki artış devam ediyor. Öyle ki Dolar/TL kurunun 18 TL olarak seyrettiği dönemlerde benzin ve motorin fiyatları daha ucuzdu.

Benzin ve Motorindeki son fiyat artışlarının nedeni dünya çapında brent petrol fiyatlarındaki artış olarak gösteriliyor. Brent petrol fiyatlarının artması tüm dünyada benzin ve motorin fiyatlarında istisnasız artış anlamına geliyor.

Otomobil üreticileri benzin ve motorin kaynaklarının artık sınırlı olması nedeniyle elektrikli araçlara geçiş yapmış durumda. Öyle ki birçok dev otomobil üreticisi artık dizel araç üretmeyeceğini çoktan açıkladı bile.

Dün motorine 52 kuruşluk zam yapılmasının ardından sebebinin brent petrol fiyatlarındaki artış olduğu söylenmişti.

Bugün ise aynı sebeple benzin fiyatlarında bir zam beklentisi oluştu. Benzin fiyatlarına yapılacak olan zam miktarı 42 kuruş ve henüz kesinleşmezken EGPİS'in gün içerisinde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Gelecek zam miktarı ise 42 kuruş olması ön görülüyor.

EGPİS'in açıklamadığı zamlar yalnızca beklenti olarak kalıyor ancak genelde beklentisi oluşan zam miktarlarını EGPİS akşam saatlerinde kamuoyuna duyuruyor.