DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının ayrıntılı bir soruşturmayı gerektirdiğini belirterek, bu olayla ilgili soruşturma sonuçlarının dünya kamuoyuyla paylaşılması ve terör örgütü destekçilerine en ağır cezanın verilmesi çağrısında bulundu. Aksakal, DSP'nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi; bin 393 seçim çevresinde belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının belirlenme sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri Amiral Gemisi Tasarımıyla Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Memurlara yapılan seyyanen zammın memnuniyet verici olduğunu, ancak emekli maaşları ile çalışan maaşları arasındaki önemli farka dikkat çeken Aksakal, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması ve maaş farklarının daraltılması amacıyla en az 5 bin lira seyyanen zam yapılması teklifinde bulundu. Bu durumun devletin kıdem tazminatı konusunda sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

DSP lideri, olağanüstü durumlar dışında faiz artışlarına karşı çıkarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine Eylül 2024'ten sonra başlaması gerektiğini ve bu konuda istikrarlı bir politika izlenmesi gerektiğini belirtti.