Erzincan Valiliği köylere kamera sistemi kuruyor Erzincan Valiliği köylere kamera sistemi kuruyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart'ta DSP olarak 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini vurguladı. Aksakal, bazı liderlerin seçimleri beka meselesi olarak görmediğini belirtti ancak DSP'nin bu seçimleri, Mayıs 2023'teki toplumsal duruşun devamı olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Aksakal, 28 Şubat'ın postmodern darbesinin yıl dönümünde altılı masanın kuruluşunu hatırlattı. Türk milletinin 15 Temmuz'daki direnişine atıfta bulunarak, "altılı masa" adını verdikleri postmodern sivil darbe girişimini bertaraf etmeyi başardıklarını dile getirdi. Aksakal, altılı masanın amaçlarını açıkça gördüklerini ve bu süreçte devletin yanında yer aldıklarını söyledi.

CHP ile DEM Parti arasındaki seçim işbirliklerine dikkat çeken Aksakal, bu işbirliklerinin aslında 'CHP-PKK-ABD uzlaşısı' olduğunu savundu. CHP'ye eleştiriler yönelterek, Atatürk'ü istismar edenlerle iş tutulduğunu ve milletin artık bu yalanlara inanmadığını belirtti.

Nüfus artış oranlarına da değinen Aksakal, Türkiye'de genç nüfusun azalıp yaşlı nüfusun arttığını ve bu durumun ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Aksakal, ülkedeki mülteci sayısının hızla arttığını ve bu durumun gelecekte ülkenin en büyük sorunu olacağını vurguladı.