Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu

Ekonomist Selçuk Geçer, doların Ağustos ayındaki beklentilerini açıkladı ve dolar borcu olanları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Geçer'e göre, döviz piyasasında yaşanan yukarı yönlü hareket sürüyor ve dolar 27 TL sınırında işlem görüyor. Euro da 30 TL'nin üzerinde bulunuyor. Peki, Geçer'e göre doların Ağustos ayındaki seviyesi ne olacak?

Selçuk Geçer, temmuz sonu ve ağustos ayı için dolar tahminlerini paylaştı. Geçer'e göre, döviz kuru temmuz sonunda veya ağustos ayının ortalarında 30 TL'nin üzerine çıkabilir. Ayrıca, Merkez Bankası'nın tahminlerine göre yıl sonu için 26 TL olan dolar kuru tahmininin şu an yakalandığını ifade etti ve yeni bir değerlendirme yapıldığında yıl sonu dolar kuru tahmininin 30 TL'nin üzerine çıkabileceğini öngördü.

Geçer, doların serbest bırakılmasının doğru bir hamle olduğunu belirterek, doların gerçek değerini bulması gerektiğini ve bu sayede yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin artabileceğini dile getirdi. Ayrıca, doların 30 TL üzerine çıkabileceği tahmininde bulunarak, döviz piyasasının geleceği hakkında önemli bir değerlendirme yaptı.