Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

Dolar/TL kuru, çarşamba günü rekor serisini sürdürerek 23,68 seviyesini gördü. Türk lirasının değer kaybı devam ederken dolar, önceki kapanışa göre yüzde 0,14 oranında artarak 23,67 seviyesinden işlem görmeye başladı. Bugün ise 23,68 lira seviyesine ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

Euro/TL kurunda da hareketlilik yaşanıyor. Euro, alıcı bulduğu seviyeden işlem görerek 25,55 seviyesine yükseldi. Salı günü 25,47 liradan kapanan Euro kuru, bugün artışını sürdürdü.

Dolar/TL kuru, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,57, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turundan önce ise 19,97 seviyesindeydi. Ancak son bir ay içerisinde doların değeri 4 liradan fazla artış göstererek yatırımcıları tedirgin etti.

Döviz piyasasında yaşanan bu hareketlilik, ekonomi ve finans çevrelerinde yakından takip ediliyor. Türk lirasının değer kaybı ve doların sürekli olarak rekor kırması, ekonomik istikrar konusunda endişeleri artırıyor.

Diğer yandan, euro/dolar paritesi ise 1,07 seviyesinden işlem görüyor. Bu durum, doların euro karşısında güçlü bir konumda olduğunu gösteriyor.