Kasım ayının başında hafif geçen hava koşulları, ayın sonlarına doğru yerini sert kış şartlarına bıraktı. Bu değişiklik, vatandaşları doğal gaz kullanımına yöneltti. Evlerdeki kombilerin artan kullanımı, doğal gaz faturalarını da gündemin merkezine taşıdı.

Ücretsiz Doğal Gaz Uygulamasının Detayları

Türkiye genelinde uygulanan bir politika olarak, 2023 yılından bu yana doğal gaz faturalarındaki ilk 25 metreküp, yani yaklaşık 120 TL'lik kısım, devlet tarafından karşılanıyor. Bu uygulama, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Böylelikle, vatandaşlar bu miktarın altında bir tüketim gerçekleştirirse herhangi bir ücret ödemiyorlar.

Mourinho'nun Astronomik Maaşı Ortaya Çıktı! Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü Olur mu? Mourinho'nun Astronomik Maaşı Ortaya Çıktı! Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü Olur mu?

Enerji Politikaları ve Maliyetler:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz uygulamasının maliyetinin, 24 Nisan 2023'ten Temmuz sonuna kadar bakanlık bütçesinden karşılanarak, toplamda 2 milyar 470 milyon 636 bin 833 TL olduğunu belirtti. Buna karşılık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 1 Ekim itibarıyla sanayi için kullanılan elektrik ve doğal gaza yapılan %20'lik zammın, seçim sonrasında akaryakıt ürünlerine yapılan zamlarla birleşerek üretim maliyetlerinde artışa yol açtığını vurguladı. Akın, kış öncesi doğal gaz ve elektriğe yapılacak herhangi bir zamın enflasyon üzerinde yukarı yönlü bir baskı oluşturacağını belirtti.