İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen operasyon sonucu 1 kırmızı, 1 turuncu ve 1 gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun detaylarını ve teröristlerin kimliklerini paylaştı.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, BTÖ'nün sözde Orta Saha ve Amed Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Axin Muş kod adlı Hülya Demirer, BTÖ'nün sözde Lice Ferhat Gücü Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Rohat Pasur kod adlı Cihat Ay ve Terörden Arananlar Listesi'nde GRİ Kategori'de aranma kaydı bulunan Demhat kod adlı Çetin Temel DEMHAT isimli örgüt mensuplarının olduğu belirtildi. Diğer teröristin kimliğinin tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı!

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Emniyet ve Jandarma güçlerini tebrik ederken, şehitlerin kanlarını yerde bırakmadığı için de teşekkürlerini iletti. Ayrıca, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceği mesajını verdi.