Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'nin nüfusuna göre belirlenen hac kontenjanının artırılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Erbaş, "Bu sene hac protokolümüzü yaptık. Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, güncelleme talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım." dedi.

Ayrıca Erbaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, üç ayda 25 bin civarında masum insanın can verdiğini belirtti. Yahudilerin tarih boyunca Müslümanlardan gördükleri iyiliklere vurgu yaparak, Kudüs ve Filistin'in Müslümanların birleşme noktası olduğunu ifade etti.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Erbaş, Filistin'in kurtuluşunun Müslümanların güçlenmesine bağlı olduğunu söyledi ve Gazze'yle ilgili farkındalığı canlı tutmak için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ayrıca daha önce İsrail menşeli ürünlere yönelik başlatılan boykot çağrısına devam edilmesi gerektiğini vurguladı.