Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki cuma hutbesinde önemli bir çağrıda bulundu. "Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım" diyen Diyanet İşleri Başkanlığı, iş yerlerindeki mesai saatleri ile okullardaki ders programlarının Cuma namazının vaktine göre düzenlenmesini talep etti.

Toplumun dini ve manevi hayatına rehberlik eden Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma hutbesi aracılığıyla, Cuma namazının önemine dikkat çekerek, bu ibadetin daha kolay ve düzenli bir şekilde yerine getirilmesi için adımlar atılmasını önerdi. Çalışanların ve öğrencilerin Cuma namazını eda etmelerine yardımcı olmak amacıyla iş yerlerinin mesai saatlerinin ve okulların ders programlarının Cuma namazı vaktine göre düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Hutbe şu şekilde:

“Aziz Kardeşlerim! Cuma gününün bereketinden, sevincinden, maddi ve manevi kazanımlarından kendimizi mahrum bırakmayalım. Günde beş defa eda ettiğimiz namazlarımızı Cuma namazıyla taçlandıralım. 'Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt müminlere fayda verir.' ilahi hitabına kulak vererek Cuma namazını birbirimize hatırlatalım."

"Gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle, güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah’ın evlerine koşalım. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir.”