Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 3+3 formatındaki "Güney Kafkasya'da Kalıcı Barış ve İstikrarın Tesisine Yönelik Bölgesel İşbirliği Platformu"nun ikinci toplantısı için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Fidan'ın, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldiğini bildirdi.

Bakanlık, "Bakanımız Hakan Fidan, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi." açıklamasıyla görüşmeyi duyurdu.

thumbs_b_c_4f1ee2a341720015f7f7c71b565d72bf

Yaptığı görüşmelerde, duruşu ve tavırlarıyla çok konuşulan Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan'ın paylaşılan fotoğraf sonrası yine beden dilinin dikkat çektiğiyle ilgili yorumlar yapıldı.

Sizler için fotoğraftaki beden dilini araştırdık. Psk. Dan. Filiz Tezel'in Beden Dili - Sözel Olmayan İletişim makalesinde "ellerin çatı şeklinde birleştirilmesi kişinin konuşulan konuda uzman olduğunu gösterir. Eğer karşınızdaki kişi konuşurken iki elinin parmaklarının açık bir şekilde parmak uçlarının birbirine değerek çatı şeklinde birleştiriyorsa size “Benim söylediklerime güvenebilirsin, bu konuda uzmanım”, mesajını vermeye çalışıyordur. Yine aynı şekilde bu hareketi kullanarak siz de karşınızdaki kişinin sizin yapacağınız konuşmaya güven duymasını sağlayabilirsiniz." şeklinde beden dilini açıklamıştır.

Fitch'ten kritik değerlendirme: Yatırımcılar geri dönüyor Fitch'ten kritik değerlendirme: Yatırımcılar geri dönüyor

Psikolog Francesca Tighinean parmakların birleştirilmesini beden dilinde, "çan kulesi poziyonu bir güven göstergesidir ve liderler veya iktidardakiler tarafından sıklıkla kullanılır. Bu beden dili hareketi, başkalarına söylediklerinize tam olarak inandığınızı göstermek için tercih edilir." sözleriyle ifade etmiştir.