Diyanet İşleri Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, torpille işe girmenin haksızlık olduğunu belirtti. Bozkurt,  "Torpille işe girmek hoş değil ama kazanç helal. İşe nasıl girdiği ile elde ettiği kazancını farklı tutmamız lazım." dedi.

Bozkurt, Diyanet TV'de yayınlanan 'Diyanet'e Soralım' programında torpille işe girmenin haksızlık olduğunu vurgulayarak, "Hak etmediği işe girmesi, o şekilde girmesi kul hakkıdır, vebaldirdir, mesuliyeti vardır, başkalarının haklarını gasp etmektedir. O şekilde işe girmesi kimsenin tasvip edeceği bir şey değildir, hoş değildir" ifadelerini kullandı.

Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

Ancak, işe girdikten sonra emek verilmesi ve bir mesai harcanması durumunda elde edilen kazancın tamamen meşru olduğunu belirten Bozkurt, "Yani işe girdikten sonra elde edeceğimiz kazanç, tamamen meşrudur. Emeğimizin karşılığıdır. Yapılan iş de meşrudur. Oradan elde edilen kazancın, işe girme sebebimizle ayırt etmemiz lazım. Farklı tutmamız lazım. Yani elde edilen kazanç helaldir" şeklinde konuştu.