5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin davasında karar açıklandı. Cezaevinden gönderdiği mektuplar ve avukatlarının açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen davada, son durum Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Sevim Alan tarafından duyuruldu.

Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor

Dava Süreci

Davanın sürecinde çeşitli iddialar ve olaylar gündeme gelmişti. Polat ailesinin evlerinin ve arsalarının kazılması, Dilan Polat'ın annesinin mezarının açılması gibi olaylar yaşandı.

Avukat Değişiklikleri ve İtirafçı Ahmet Gün

Dava süresince çiftin avukatları defalarca değişti. Ahmet Gün'ün itirafçı olması ve Hüseyin Kaya'nın yeni avukat olarak atanması dava sürecine dair dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı.

Sevim Alan'ın Sosyal Medya Paylaşımı

Sevim Alan, mahkeme kararını "Dosyada hiç tahliye yok" diyerek duyurdu. Dilan Polat'ın aylar sonra yeniden açılan Instagram sayfasından yapılan paylaşımda, avukat Hüseyin Kaya'nın "Hepimiz iyi olacağız. Tasa yok, yasa var" ifadeleri yer aldı.