Türkiye'nin gündemine oturan Dilan Polat ve Engin Polat davasında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Bahçeşehir'de bir güzellik merkezinin kurşunlanmasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında azmettirici oldukları iddia edilen Engin Polat, eşi Dilan Polat ve babası Sezgin Polat dahil 8 şüpheli için 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Engin Polat, Dilan Polat, Sezgin Polat ve diğer 5 şüpheli için 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından hapis cezası istendi.

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

İddianamede, Banu Parlak'a ait güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin olarak şikayet dilekçesinde, Dilan Polat'ın eski arkadaşı olduğu ve işyerine yönelik saldırının husumetten kaynaklandığı belirtildi. Parlak, Polat ailesinin kendisini öldürtmek istediğini ve bu yönde tehditler aldığını iddia etti. Özellikle sosyal medya paylaşımlarının ardından işyerine yönelik ikinci bir silahlı saldırı gerçekleştiği ifade edildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 5 şüphelinin "suç örgütüne üye olmak", "örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından tutuklandığı bilgisi de paylaşıldı.