Türkiye'nin yakından tanıdığı ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil olmak üzere 17 kişi, vergi kaçırma, kara para aklama, resmi evrakta sahtecilik ve yasa dışı bahis suçlamalarıyla gözaltına alındı. İstanbul'da gerçekleşen operasyonun ardından evlerinden yapılan aramalarda 80 döküman ve 350 mermi ele geçirildi.

Dilan Polat, bir zamanlar mütevazı bir yaşam sürerken, doğum fotoğrafçılığı yaparken başlayan sosyal medya fenomenliği ile büyük bir servet sahibi oldu. Ancak son zamanlarda aşırı harcamaları ve lüks yaşantıları ile dikkat çekti. Polat ailesinin servetinin yasa dışı yollarla elde edildiği iddiaları üzerine vergi kaçırma, kara para aklama ve diğer suçlamalarla soruşturma başlatıldı.

Operasyonun ardından Dilan Polat'ın evinde 80 sayfa doküman bulundu ve incelenmeye alındı. Başka bir adreste ise 350 mermi ele geçirildi. Araştırmalar sonucu, aile bireylerine ait şirketler arasında sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edildi. Bahse konu para, son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu "Milda Gayrimenkul" adlı firmada gayrimenkul ve birçok araç alımında kullanıldı.

Operasyon, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da toplam 43 adrese eş zamanlı olarak düzenlendi. Bu operasyon sırasında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün gibi 17 şüpheli gözaltına alındı. 5 kişinin yurtdışında olduğu tespit edildi ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar... Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar...

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan kişilerin mal varlıklarına da tedbir konuldu. Operasyonun ardından Dilan Polat ve Engin Polat'ın sağlık kontrolleri yapıldı ve emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu gelişmelerin ardından Türkiye gündeminde Dilan Polat operasyonu geniş bir şekilde yer almaya devam ediyor.