TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım 2023'te tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, konuk olduğu bir programda davanın güncel durumunu değerlendirdi. Kaya, "Yeni savcı atandı. Dosya hazır, bir hafta içinde iddianamenin hazırlanıp iki gün içinde müvekkillerin çıkarılması lazım" dedi.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, 5 Kasım tarihinde kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

'Aramızda Kalsın' programına konuk olan avukat Hüseyin Kaya, davaya yeni atanan savcının hemen iddianame hazırlayarak Dilan Polat ve Engin Polat'ı serbest bırakması gerektiğini belirtti. Kaya, "Dosya hazır, yeni savcı bir hafta içinde iddianameyi hazırlar. 2 günde müvekkilleri çıkarması lazım. Devletimiz ve yargımız için bu çok önemli. Geç bile kalındı. Bizim bu davanın sonunda 26 gün alacağımız çıkacak. Bunun için de dava açacağız" şeklinde ifadeler kullandı.