Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor

DGS, ön lisans mezunları için hayati bir adımdır. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmesi için düzenleniyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri de, tercihlerin ne zaman yapılacağı.

Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM'nin henüz resmi bir açıklama yapmamış olması, adaylarda belirsizlik yaratıyor. Ancak, geçtiğimiz yılları göz önünde bulundurursak tercih işlemlerinin yaklaşık 7 gün boyunca "http://ais.osym.gov.tr" ya da ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden yapılması bekleniyor. Örneğin, 2022 yılında sınav sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanmış, tercih işlemleri ise 24 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu bilgiler ışığında, 2023 DGS adaylarının tercih işlemlerini yakın bir tarihte yapabilecekleri tahmin ediliyor.

Beklenen Tercih Kılavuzu Henüz Yayımlanmadı

2023 DGS için tercih kılavuzunun hala yayımlanmamış olması, öğrencilerin planlarını olumsuz etkiliyor. Tercih kılavuzu, öğrencilere hangi bölümlere ve hangi üniversitelere geçiş yapabilecekleri konusunda detaylı bilgiler sunuyor. ÖSYM'nin bu kılavuzu ne zaman yayımlayacağına dair net bir bilgi olmaması, adayları meraklandırıyor..

2023 DGS sonuçlarının açıklanmış olması ön lisans öğrencilerini heyecanlandırdı ama asıl heyecan, tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı etrafında dönüyor. ÖSYM'den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı için adaylar, sosyal medya ve resmi siteler üzerinden herhangi bir güncelleme olup olmadığını sık sık kontrol ediyorlar. Eğitim hayatlarını 4 yıllık lisans programlarına taşımayı amaçlayan bu adaylar için tercih kılavuzu, hayatlarının dönüm noktasını oluşturacak. ÖSYM'nin bu konuda ne zaman bir açıklama yapacağı ise şimdilik meçhul.

Yeni bilgiler geldikçe sizleri hemen haberdar edeceğiz. ÖSYM'nin bu önemli süreci ne zaman başlatacağı herkes tarafından merakla bekleniyor.