Millet İttifakı'nın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun kesinlik kazanmasının ardından HDP tarafından verilen ittifak mesajı İYİ Parti cephesinden olumlu karşılanmasa da masadaki diğer üye partiler tarafından sıcak karşılandı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına verilecek desteklerin olumlu sonuçlar doğuracağını dikkat çeken 6'lı masada yer alan DEVA Partisi lideri, HDP'nin vereceği desteğe ılımlı yaklaştıklarını belirtti:

"Ortak cumhurbaşkanı adayına sadece 6 parti değil daha fazla sayıda parti destek versin istiyoruz ve HDP de başka partiler de eğer bizim ortak cumhurbaşkanı adayımıza yani Sayın Kılıçdaroğlu'na destek verirlerse biz çok mutlu oluruz."

Ayrıca Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü HDP'yi ziyaret edecek. Kulislerden gelen bilgilere göre gerçekleştirilecek ziyaretten bir koalisyon çıkmasının yüksek ihtimal olduğu aktarılıyor.

Son olarak LGBT konusuna da değinen Babacan, bu konudaki tavırlarının gayet net olduğunu söyledi. Ali Babacan, vatandaşların hayat tarzlarını olduğu gibi kabul ettiklerini, devletin hayat tarzlarına müdahalede bulunmasına karşı olduklarını söyledi: 

"Bizim bu konudaki tutumumuzda çok çok açık. Biz her bir vatandaşımızın hayat tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz ve devletin hayat tarzları üzerindeki müdahalelerine kesinlikle karşıyız."