İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Tekirdağ'da kaldıkları otelden çıkarılmak istenen depremzedelere devlet eli uzanıyor. Seçimlerden hemen sonra ödenek yetersizliği bahane edilerek otelden çıkarılmak istenen depremzedelerin durumu duyulunca İçişleri Bakanı Soylu müdahale etti ve Tekirdağ Valiliği'ne AFAD koordinasyonu ile depremzedelere sahip çıkılması talimatını verdi. Sabah saatlerinde Vali Aziz Yıldırım, mağdur edilmeye çalışılan depremzedeleri tek tek ziyaret etti.

Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı... Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı...

Depremzedelerin dertlerini anlatması üzerine Vali Yıldırım, "Unutun onları. Bakın ben Valiyim. Kaymakamımız burada. Vali Yardımcımız burada, AFAD Müdürümüz burada. Herkes burada. Siz bizimle berabersiniz. Onların faturalarını kessinler yaksınlar. Bugünden itibaren biz sizlerle beraberiz. Kendileri söyledi. Biz 100 kişiye de bakarız, 500 kişiye de bakarız" diyerek depremzedelere destek sözü verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin seçimlerden hemen sonra otelden çıkarılma girişimi olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu soruşturma kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve diğer sorumluların hakkında işlem yapılacağı ifade edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de konuya ilişkin tepkisini dile getirerek, depremzedelere yapılan bu muameleyi eleştirdi. Kirişci, "Bir Büyükşehir Belediye Başkanı oradaki bir avuç kadar sayıda depremzedeyi çıkarmanın gayreti içinde oluyor ve bunu seçimin akabinde yapıyor. Allah her şeyin hayırlısını versin ama muhalefetin de hayırlısını, akıllısını versin. Yazık oluyor bu ülkeye" şeklinde konuştu.