6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da büyük yıkıma neden oldu.

Yaklaşık olarak 13 milyon kişiyi etkileyen depremde yaşamanı yitirenlerin sayısı  43 bin 556 oldu. 

Tüm Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından bölgedeki yaraların sarılabilmesi için depremzedelere, yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremin ardından toplam 7 bin 930 artçı sarsıntı meydana geldiğini Bakan Soylu, depremlerdeki can kaybının 43 bin 556'ya yükseldiğini ifade etti:

"Her bir hayatını kaybeden vatandaşımıza karşı sorumluyuz. Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Bu işin içinde daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Hüznümüz var, şehirlerimiz yıkıldı ama bu bizim umudumuzu ortadan kaldırmayı sağlamaz. Burada bu umudu canlı tutmak zorundayız, her zamankinden daha fazla da çalışmak zorundayız."

Depremi abartıyorlar söylemlerine tepki gösteren Bakan Soylu, bölgedeki hasar tespit oranının yüzde 75 seviyesinin de üzerine çıktığını belirtti:

 "600 binden fazla bağımsız bölüm yıkılmış, acil yıkılıacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı. Ticaret alanındakileri de eklerseniz 750 bini buluyor. Depremi abartıyorlar demek insafı, vicdanı, aklı bir tarafa bırakmak demektir"