Ünlü Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki deprem riskine dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmir'deki son depremin ardından İstanbul için de beklenen olası deprem hakkında konuşan Görür, özellikle doğu bölgelerinde bulunan 7 il için tehlike uyarısında yaptı.

Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis Zagros Bindirme Kuşağının Etkisi

Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis Zagros Bindirme Kuşağının, bölge üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, bu fay hatlarının etkisinde olan illerde tehlikenin arttığını belirtti. Özellikle 6 Şubat'taki deprem sonrası Arap Levhasının kuzeye doğru hareket ettiğini ve bu hareketin Doğu Anadolu'nun yanı sıra Anadolu Levhasını da batıya kaydırdığını ifade etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce parti binasının kapısına kilit vurdu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce parti binasının kapısına kilit vurdu

Deprem Riski Taşıyan 7 İl

Prof. Dr. Naci Görür, risk altında olan illeri sıralayarak, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları uyardı. Tehlike altındaki illeri şöyle belirtti: Bitlis, Batman, Diyarbakır, Hakkari ve Şanlıurfa, Şırnak, Gaziantep. Görür, bu illerdeki vatandaşları, deprem riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, bölgedeki yapıların depreme dayanıklı olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Önlem ve Hazırlık Çağrısı

Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşlara ve yetkililere, gerekli önlemleri almak ve hazırlıklı olmak konusunda çağrıda bulundu.