Balıkçılık av sezonu tamamlandı. Endüstriyel avcılık ile uğraşan balıkçı gemilerini içeren 4,5 aylık av yasağı sürecinde, ekonomik etkinliklerine sürdürmek isteyen balıkçılar için birtakım şartlar uygulamaya alındı.

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan izin talep edilerek, kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol işlemleriyle avcılık sağlanabilecek.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Kıyı balıkçılığı ile uğraşan küçük ölçekli balıkçılara ise yasak ygulanmayacak. Avcılık yapmaya devam edebilecekler.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın paylaşmış olduğu bilgilere göre, başta hamsi olmak üzere birçok çeşit avcılık bakımından bereketli bir sezon geçirdi.

593 YON SU ÜRÜNÜNE EL KONULDU

Yasalara yönelik avcılık sağlayan balıkçıların haklarını sahip çıkmak için 7 gün 24 saat sistemiyle kontroller sağlandı. Geçtiğimiz sene 171 bin 219 kontrol yapıldığı kaydedildi. Kaçak avcılıkla sağlanan 593 ton su ürününe el konuldu. Kurallara aykırı avlanmayan 78 gemiye el konularak mülkiyeti kamuya dahil edildi.

Bakan Yumaklı, balıkların üreme ve büyüme sürecinde uygulanan yasakların dikkate alınmasının önemini vurguladı. Gelecek sezon için koruma kullanma dengesi dahilinde sürdürülebilirlik kaynaklı yeni kuralların uygulamaya ekleneceğini belirtti.