DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, gazetecilerle yaptığı bir toplantıda gündemdeki 'CHP ile ittifak' sorularına yanıt verdi. Sezai Temelli, CHP'nin yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da DEM Parti ile ittifak kurup kurmayacağı sorularına, "Bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz, güç birliğiyle kazanılabilecek yerler üzerinde bir çalışma yapıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

DEM Parti'nin HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı hakkındaki açıklamalarıyla ilgili olarak Temelli, "Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır" ifadelerini kullandı.

ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak

Özgür Özel'in CHP ile DEM Parti arasındaki ilişkilere dair yaptığı açıklamalara da değinen Sezai Temelli, DEM Parti ile CHP arasındaki ilişkinin, CHP'nin diğer partilerle olan ilişkisiyle aynı olduğunu söyleyen Özel'e tepki gösterdi. "DEM, DEM, DEM diyorlar; her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM'le de o kadar ilişkimiz var" şeklinde konuştu.