Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

gelir eşitsizliğinin arttığı bir dönemde, dar ve orta gelirli aileler için devlet destekleri devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan program kapsamında, PTT kart, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank kartı sahiplerine 12 ay boyunca toplamda 15 bin TL nakit destek ödemesi yapılacak.

Gelir dengesizliği ve yoksulluğun artışıyla mücadele etmek adına, hükümet liderliğindeki çabalar sürüyor. Seçim öncesi taahhütler doğrultusunda başlatılan bu program, dar gelirli ailelere önemli bir destek sunuyor.

12 Ay Boyunca 1250 TL Desteğe Hak Kazanın!

2023 yılında da devam eden sosyal yardım ve aile destek ödemeleri, dar gelirli ailelere nefes aldırmayı hedefliyor. Program kapsamında, hanelere düzenli olarak 12 ay boyunca her ay 1250 TL'ye kadar nakit destek sağlanacak.

Toplamda 15 bin TL'lik nakit yardım, devlet tarafından 12 aylık dönemde sunulacak. Ağustos ayı itibarıyla ödemeler başlayacak ve kamu bankaları ile PTT aracılığıyla PTT kartlarına yatırılacak. Vatandaşlar, PTT şubelerine giderek veya PTT kartlarıyla ödemelerini alabilecekler.

Bakanlık tarafından yapılan paylaşım ise şu şekilde: