Daha birkaç ay önce devreye alınan ve alışveriş sitelerinde bir ürün satın alır gibi otomobil satın almayı sağlayan bu sistem, büyük bir devrim olarak nitelendirilmişti. Ancak, kısa sürede yaşanan olumsuzluklar, herkesi şaşırttı.

Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Bankalar yarışa girdi! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

Galericilerin Bot Kullanımı İddiası

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin iddiasına göre, bir grup galerici, Mercedes-Benz'in çevrimiçi satış sistemi üzerinden otomatik olarak otomobil satın almak için bot yazılım kullanmaya başlamış. Bu durum, stoklara yeni giren tüm otomobillerin hemen satın alınmasına neden olmuş ve diğer tüketicilerin otomobil satın almasını engellemiş. Aynı zamanda, bu durumun sistemin işleyişinde aksaklıklara yol açtığı belirtilmiş.

Mercedes-Benz'in Online Satış Sistemi Kapandı mı?

Pek çok internet sitesinde manşetler, Mercedes-Benz'in Türkiye'deki online satış sistemini kapattığı haberleriyle dolup taştı. Bu haberler özellikle Cumhuriyet Gazetesi'nden Faik Erdemli'nin yayınladığı "Almanya Mercedes-Benz de çaresiz kaldı, online satışı kapattı" başlıklı haberle alevlendi. Hem Türkiye hem de Almanya genel merkezinin bu durum karşısında şaşkınlık yaşadığı belirtildi.

Ancak, teknoloji odaklı internet sitesi WebTekno, bu iddiaları Mercedes-Benz yetkililerine sordu. WebTekno'ya verilen yanıt, iddiaların tamamen asılsız olduğu yönündeydi. Dahası, Mercedes-Benz CEO'sunun bu durumu yalanlayan bir açıklama yaptığı ifade edildi.

İşte Mercedes-Benz'den yapılan açıklama:

"Mercedes-Benz Türkiye'nin online satış platformunu kapattığı veya Almanya'dan böyle bir talimat aldığı yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.
Şirket stratejimiz doğrultusunda, yeni satış platformumuz aracılığıyla müşterilerimize benzersiz bir fijital deneyim sunmayı taahhüt ediyoruz.
Fiziksel (showroomlarımızda) ve dijital (online olarak) araçlarımızı mevcut satış planlarımız çerçevesinde aktif bir şekilde sunmaya devam ediyoruz. Müşteri deneyimimizi geliştirmek maksadıyla online platformumuzdaki sistemsel ve süreçsel iyileştirmelerimizi sürdürmekteyiz.
Özellikle araçlarımızın yeniden satıcılara değil, nihai kullanıcılara ulaşması adına dijital aktiviteleri ve platformumuzu düzenli olarak güncelliyoruz.
Bugün de KDV güncellemesini içeren yasal düzenlemeyi sistemimize yansıtmak adına çalışmalarımızı gerçekleştirdik.
Bu bağlamda online platformumuz açıktır, ürün mevcudiyeti doğrultusunda araçlarımız düzenli olarak sistemde sunulmaktadır.
Marka olarak, stratejilerimiz doğrultusunda bu platformu geliştirmeye devam ederken, en üst düzeyde müşteri deneyimine odaklanmayı sürdüreceğiz."