Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası liderlerle yapacağı görüşmelere ve sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgiler verdi. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşeceğini belirtti. Ayrıca Fransa, İspanya ve diğer birçok ülkenin liderleriyle de görüşmelerin gerçekleşeceğini vurguladı.

Sürecin nasıl işleyeceği konusunda ise Kalın, takvimin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklayacağı tarih ve kesin seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etti. Milletvekili kesin sonuçlarının YSK tarafından ne zaman açıklanacağı henüz net değil. Ancak cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasının ardından yemin sürecinin başlayacağını belirtti. Yemin töreninin ardından ise bir yemek daveti düzenleneceği ve geniş katılımlı bir göreve başlama töreni yapılacağı bilgisini verdi.

Banka Mevduat Faiz Oranlarında Son Durum: Garanti, TEB, ING, QNB’den dikkat çeken karar… Banka Mevduat Faiz Oranlarında Son Durum: Garanti, TEB, ING, QNB’den dikkat çeken karar…

Kalın, Başkan Erdoğan'ın bu akşam ABD lideri Biden ile telefonda görüşeceğini ifade etti. Kalın, ayrıca "Yemin töreni ve kabine gelişmeleri Cuma günü olabilir" dedi.