Cevdet Yılmaz, Açılış konuşmasında, İsrail-Filistin çatışmasının çözülmeden Orta Doğu'da kalıcı bir barışın mümkün olamayacağını vurgulayarak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel sorunlara barışçıl çözümler bulma çabalarına değindi.

Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde

Yılmaz, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına dikkat çekerek, uluslararası toplumun adaletsizliği reddetmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı insani yardımlara vurgu yaparak, çatışmanın çözülmesinin Orta Doğu'da kalıcı bir barışın temel şartı olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Yılmaz, Bağlantısızlar Hareketi'nin tarih boyunca adil ve güvenilir bir uluslararası düzenin savunucusu olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel sorunlara siyasi ve diplomatik kanallarla etkin şekilde müdahale ettiğini açıkladı. Bu bağlamda, Ukrayna'daki savaşın küresel güvenliği nasıl etkilediğine dair de değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin Afrika'ya yönelik politikasını da dile getirerek, "Afrika sorunlarına Afrika çözümleri" ilkesi doğrultusunda Sudan, Libya, Somali gibi bölgelerde güvenlik ve istikrarın sağlanmasının, kıtanın refahına katkıda bulunmanın önemli olduğunu belirtti.