Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremlerden ağır hasar alan 11 ilden biri olan Adıyaman'da açılış törenine katılıp birtakım açıklamalarda bulundu.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan afet konutları için düzenlenen temel atma törenine katılıp konuşmasını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı: "Ramazan'a buruk girdik. Deprem felaketinde kaybettiğimiz 50 binin üzerindeki insanımızın acısı hala tazedir. Depremde ve selde kaybettiğimiz her bir cana Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bölgede tüm barınma imkanlarını seferber ettik. 2,5 milyon insanımızı misafir ediyoruz." dedi

"56 bin 323'e ulaştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Depremden hasar alan illerimizin tamamında konteyner sayımızı 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı. Yapım sürecini başlattığımız konut ve köy evi sayısı 56 bin 323'e ulaştı.

Deprem bölgesinde toplamda 650 bin olmak üzere ilk bir yılda 319 bin konut ve köy evi inşa edeceğiz. Aylık 3 bin ila 5 bin TL arasında kira desteği yapılıyor." diye ekledi.

11 tane Büyükşehir belediyen var. Büyükşehir belediyelerin buralara ulaştılar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşjanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek: "Milletimizi yalan bilgilerle yanıltmaya çalışanlar var. Bu mübarek Ramazan ayında yalan yanlış haberlerle Bay Kemal "Biz geleceğiz. Sonra da her şey bedava" diyor. Birilerinin devletin ne yaptığından haberi yok. 11 tane Büyükşehir belediyen var. Büyükşehir belediyelerin buralara ulaştılar mı? 14 Mayıs'ta bunun hesabını sormaya var mıyız?" dedi.