Ankara'da 16 Mart 2023'te imza atılan "Türk Yatırım Fonu Kuruluş Anlaşması" kabul edilerek Resmi Gazete'de duyuruldu.

Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) kurucu üyelerinin yer aldığı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan tarafınca onaylanan anlaşma çerçevesinde, bölge içi ticaretin teşvik edilmesine destek olmak ve ortak finansman sağlamak hedefiyle fon kurulması kararı verildi.

Yapılan anlaşma kapsamında bölge içi ticaretin büyümesi ve ekonomik faaliyetlere yadımcı olmak için TDT katılımcı devletlerinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak isteniyor.

Yer alan anlaşmada fonun, açılış toplantısından sonra 20 yıl işleyeceği belirlendi.

Türkiye-Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında çifte vergileri önlemek

Ankara'da 7 Eylül 2021'de imzası atılan "Türkiye Cumhuriyeti ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" da kabul edilerek Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Anlaşma neticesinde iki ülke arasında ekonomik ilişkileri daha fazla sağlamak ve vergi konularında işbirliklerini yükseltmek hedefler arasında.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Türkiye-Suudi Arabistan enerji alanında mutabakat

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 17 Temmuz 2023'te imza atılan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Enerji Alanında Mutabakat Zaptı" da onay verilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşmayla birlikte iki ülke arasındaki enerji alanında işbirliğini kuvvetlendirme, yatırımları teşvik etme ve geliştirme amaçlanıyor.

Mutabakat zaptı kapsamında iki ülke arasında işbirliği alanlarının birlikte büyütülmesi amacıyla bir Çalışma Grubu oluşturulacak.