28.Dönem Milletvekili seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde Bolu'nun en görünen yerine dikeceğini ifade etmiş, seçimden sonra da sosyal medya hesabından bu konuda muvafakat talebini içeren mektubu Cumhurbaşkanlığına ilettiğini yazmıştı.

Yenidoğan çetesinin korkunç mesajları ortaya çıktı: Çocuğu öldür Yenidoğan çetesinin korkunç mesajları ortaya çıktı: Çocuğu öldür

Gündem yaratan mektubun ardından Cumhurbaşkanlığından muvafakat talebine yanıt geldi. Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın heykelini iddia üzerine yapmak için muvafakat isteyen Bolu Belediyesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, heykel yerine ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunulmasının yerinde olacağı söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadeler kaydedildi:

"Konu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmiş olup, Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil hizmetleriyle anılması gerektiği hususuna vurgu yaparak heykelinin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığını ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır."

Cumhurbaşkanlığından gelen yazı üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanju Özcan da şu ifadelere yer verdi:

"Bugün cevap geldi. Sayın Cumhurbaşkanı heykelini dikmemize izin vermedi. Parasını yoksullara dağıtmamızı tavsiye etmiş. Biz de bu tavsiyeye uygun olarak her zaman yaptığımız gibi adaletli bir şekilde Hz. Peygamber'imizin buyurduğu gibi, sağ elin verdiğini sol el görmeden ihtiyaç sahiplerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz."