Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Buluşma etkinliğinde yaptığı açıklamalarda, muhalefeti eleştirerek, "8 ay önce 'Türkiye'yi birlikte yöneteceğiz' diyorlardı, şimdi birbirlerini yiyorlar" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan diğer konular şu şekilde:

Muhalefetin TOGG Saldırısına Tepkisi
Erdoğan, muhalefetin hizmet yerine yapıcı olmamayı tercih ettiğini belirterek, yerli ve milli elektrikli otomobil projesi olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'na (TOGG) yönelik saldırılara dikkat çekti. Eleştirilere karşın Türkiye'nin bu alandaki atılımlarını savundu ve muhalefetin eleştirilerini hizmet düşmanlığı olarak değerlendirdi.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Kılıçdaroğlu'na Cüzzamlı Muamelesi
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert bir üslupla, "Cüzzamlı muamelesi yaptılar" dedi. Kılıçdaroğlu'nun emekliye ayrılması ve iç parti kavgalarına vurgu yaparak, muhalefetin içindeki çatışmalara dikkat çekti.

Muhalefet İle Belediyeler Arasındaki Fark
Mayıs seçimlerine yönelik yaklaşımını dile getiren Erdoğan, "Bugüne kadar oylarınıza nasıl sahip çıktıysak, yine namusumuz bilerek asla yere düşürmeyeceğiz." diyerek seçmenlere güvence verdi. Belediyecilik hizmetlerinde AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın öne çıktığını savundu ve muhalefetle aralarındaki farkın "gece ile gündüz kadar" olduğunu ifade etti.