Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından önemli ekonomi açıklamalarında bulundu. Türkiye'nin istihdamı ve üretimiyle büyüme hedefine geri adım atmayacağını vurgulayan Erdoğan, ülkedeki kazanımların korunması ve sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket edeceklerini belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Türkiye’yi istihdamı ve üretimiyle büyütme hedefimizden en küçük bir geriye gidiş söz konusu değildir. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir kazanımından en küçük bir geri adım atmayacağız. İstikrar, güven ve sürdürülebilirlik ekseninde yolumuza devam edeceğiz."

"Mağduriyetlerin Kalıcı Olmasına Rıza Göstermeyiz"

"Kamu işçisini ve memurunu ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Bütçeyle ilgili yapılan çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız. Bu konuda çalışmalarımızı yılbaşı civarında neticelendirmeyi planlıyoruz."

"Konut Fiyatları ve Kiralarla İlgili Adımlar"

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

"Konut fiyatları ve kiralarla ilgili ilave adımlara dair değerlendirmelerimiz devam ediyor. Ayrıca, haksız kazanç peşinde koşan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz. Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz."