Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail yönetimini, Gazze'de devam eden çatışmalar sırasında uyguladığı şiddet ve zulümle ilgili sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, İsrail'in bölge dışındaki aktörlerin etkisi altında örgüt gibi davrandığını ve çatışmaları derinleştirdiğini belirtti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak Bakan Tunç'tan yeni infaz sistemine dair açıklama: Cezasızlık algısı kalkacak

"İsrail yönetimi, hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmaktadır. Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle abad olunmaz."

Erdoğan ayrıca Gazze'ye yönelik saldırıların genişlemesinin sadece daha fazla acı, ölüm ve gözyaşı getireceğini vurguladı. Bu çerçevede İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarını durdurma çağrısını yineledi.

Batılı ülkeleri de eleştiren Erdoğan, bu ülkelerin İsrail'e destek verdiğini ve Batılı medya kuruluşlarının çatışmaları meşrulaştırma yarışına girdiğini belirtti. Bölgenin çılgınca şiddet döngüsünden kurtarılması gerektiğine dikkat çekti.

Son olarak, Türkiye'nin Gazze'deki insani ateşkes girişimlerini desteklemeye davet etti ve yeni mekanizmaların oluşturulmasıyla bölgenin kalıcı istikrara kavuşacağına inandığını ifade etti. Türkiye'nin, masum kanın dökülmesini önlemek ve Filistin'deki çatışmalara çözüm bulunması için gereken çabayı sürdüreceğini vurguladı.