Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yüksek yargı kurumları arasında yaşanan tartışmalara işaret ederek, hükümetin bu konuda bir taraf olmadığını, ancak hakem olduğunu belitti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

Adaletin gücü yerine güçlünün adaletinin hakim olduğu dönemler, toplumda travmalara neden oldu ve devlete olan güveni zedeledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi atılımlarından biri olarak adaletin güvenilirliğini sağlama amacıyla çaba harcandı.

Yargının, fiziki altyapı eksiklikleri ve darbeci zihniyetle mücadele etmek gibi zorluklarla karşılaştığına işaret edildi.

Türkiye'nin artık modern ve güçlü bir yargı sistemine sahip olduğu belirtildi. Ancak, bu süreçte yaşanan terör saldırılarının da vurgulanarak, yargı mensuplarının güvenliği öneminin altı çizildi.

Yargı reformu strateji belgesinin 2019'da paylaşıldığı ve bu doğrultuda adımların atıldığı ifade edildi. Meclis'e sunulan 8. yargı paketi ile getirilen yeniliklerden bazılarına da değinildi.

Erdoğan, yüksek yargı kurumları arasında yaşanan tartışmalara ilişkin olarak, hükümetin taraf olmadığını, ancak hakem olduğunu belirtti.