Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından seçim performasını değerlendirmek için kurmayları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, il il seçim istatistiklerini masaya yatırdı.

Özellikle büyük şehirlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha fazla oy almasının sebebini ekonomik nedenlerden kaynaklı olduğunu belirleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekete geçti.

AK Parti MYK'sında hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hem de milletvekilli seçimlerinde büyükşehirlerde istedikleri oy oranına ulaşılamaması, çalışmaların hızlandırılması gerektiğine yönelik kararı öne çıkardı.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Bu bağlamda ilk talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaya çıkan tablonun altında yatan gerekçenin ekonomik sıkıntılar olduğunu belirten Erdoğan, "Eksik varsa, hata varsa, nereden kaynaklanıyor. Bakalım. Neşter vurulması gerekiyorsa vuralım. Özellikle vatandaşlarımızdan büyükşehirlerde kira fiyatlarına ilişkin çok serzeniş geliyor. Bunları dikkate alalım, kira konusuna acil çözüm üretmeliyiz. '' dedi.