Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanına suikast teşebbüsüne katılan ve 10 yıldır kırmızı bültenle aranırken yakalanan FETÖ mensubu Burkay Karatepe ile firar sürecinde kendisine yardım eden kişiler hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.
Çok sayıda ağır suçlamayla kamu davası açılması talep edildi
Sunulan dilekçede, Burkay Karatepe ve kendisine yardım eden şüpheliler hakkında "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasayı ihlal", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütüne üye olmak" ve "suçluyu kayırma" suçlarından soruşturma yürütülerek kamu davası açılması istendi. Suç tarihinde Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik askeri operasyonda Karatepe'nin de bizzat yer aldığı hatırlatıldı.
Örgüt elebaşının talimatıyla Anayasal düzen hedeflendi
Dilekçede, Karatepe'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda hareket ettiği ve Anayasa'ya göre devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın varlığını ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği kaydedildi. Şüphelinin eylemleriyle ülkede kaos çıkararak devletin bağımsızlığını zayıflatmayı amaçladığı ifade edildi.
Firari kaldığı 10 yıllık süreçte yardım edenler de kapsama alındı
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem şahsına hem de Türk milletinin birliğine yönelen eylemler sebebiyle şüpheliden şikayetçi olduğu belirtildi. Ayrıca eylem tarihinden itibaren geçen 10 yıllık süre zarfında Burkay Karatepe'nin yakalanmasını engellemek amacıyla yer temin eden ve yardımda bulunan kişilerin de yargı önüne çıkarılması talep edildi.




