Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık depremlerde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'a gelerek incelemelerde bulunuyor.

"Tek yürek tek bilek olarak deprem bölgesine sel olup aktık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "6 Şubat'ta meydana gelen depremler son asırda meydana gelen en büyük felaket olarak tarihe geçti. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem günü ve takip eden günlerde ağır kış şartları hakimdi. Devlet olarak tüm gücümüzle bir an önce depremzede vatandaşlarımızın yardımın akoştuk. Arama kurtarma ekiplerini seferber ettik. Devlet ve millet hep beraber tek yürek tek bilek olarak deprem bölgesine sel olup aktık." dedi.

"183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay genelinde yapılacak toplam konut sayısını şöyle söyledi: "Depremin ilk günlerindeki önceliğimiz olan arama kurtarama çalışmalarının bitmesiyle enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Yeni konutların inşası için gerekli hazırlıkları da süratle yürütüyoruz. Mevcut duruma göre 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"426 bin çadır kurduk. 2 ay içinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Geçici konutlara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. 426 bin çadır kurduk. 2 ay içinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçireceğiz. Katar'dan gelen konteynerlerde önceliği buraya veriyoruz. Seyyar tuvalet ve duş sistemlerinin yaygınlaşmasıyla bu konudaki ihtiyaç da karşılanmıştır.

10'ar bin liralık ödemeler tamamlanmıştır. Şartları taşıyan haneler için 15'bin lira taşınma 3 ila 5 bin lira kira destekleri de sağlanıyor. Çiftçilerimize pek çok kalemde destek sağlıyoruz." dedi.

"Kısa sürede Kırıkhan ayağa kalkacak"

MHP Lideri Devlet Bahçeli de kürsüden vatandaşlara şöyle seslendi: "35 gün önce büyük bir felaketle mnilletimiz karşı karşıya kaldı. Acımız çok büyük oldu. Her türlü tedbiri alarak insanlarımızın geleceğe umutla bakmasına imkan tanıyan bu ortamda Allah'a çok şükür güçlü bit Türkiye Cumhuriyeti var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kısa sürede Kırıkhan ayağa kalkacak." dedi.