Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmen Mülakatına Son Noktayı Koydu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefonda görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve Kahovka Barajı'ndaki patlama olayı ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşme sırasında, Kahovka Barajı'ndaki patlamanın kapsamlı bir şekilde soruşturulmasının önemine vurgu yaptı. Şüphe uyandırmayacak bir soruşturma için Rus ve Ukraynalı uzmanlar, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumun da dahil olduğu bir komisyonun kurulabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin bu süreçte üzerine düşen her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Erdoğan ayrıca, Tahıl Mutabakatı'nın önemine dikkat çekerek, bu mutabakatın küresel gıda krizinin önlenmesinde hayati bir rol oynadığını vurguladı. Birleşmiş Milletlerle yapılan istişarelerin devamının faydalı olacağını ve Rus tahılı ve gübresinin ihracatına dair engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adil bir barışın tesis edilmesi için gereken çabayı gösterme kararlılığını vurgulayarak, çatışmaların sona ermesi için samimi bir şekilde destek sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Müzakerelere dönüş fikrinin benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, her gün artan insani kayıpların önüne geçmenin önemini vurguladı.