Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yıldönümünde Beylerbeyi Stadyumu'nda düzenlenen 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' programında bir konuşma yaptı. Konuşmasında, şehitlerin ve gazilerin değerine vurgu yaparak, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, Türk milletini bir araya getiren milli iradeye sahip çıkmanın önemini vurguladı ve darbe girişimi sırasında şehit olan kahramanlara Allah'tan rahmet diledi. Terörle mücadeleden sınırlar ötesi operasyonlara kadar vatanın bekası için hayatlarını feda eden tüm yiğitleri minnetle andığını ve gazilik unvanı alan kardeşlere teşekkür etti.

15 Temmuz'un Türkiye'nin dostlarının da yakından takip ettiği bir olay olduğunu belirten Erdoğan, o gece duruşlarını not aldıklarını ve FETÖ'cü hainlerin yanı sıra onlara destek olan odakları da unutmadıklarını ifade etti. Aynı zamanda, darbeye karşı direnen ve darbecilere geçit vermeyen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'de düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz'u tarihe kaydettiklerini ve bu günü şehitleri anma ve gazilere minnet ifade etme amacıyla kutladıklarını söyledi. Ayrıca, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini ve bu olayın Türkiye için bir kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesinin sadece bir darbe teşebbüsü püskürtmekle kalmadığını, milletçe büyük bir destan yazdıklarını belirtti. Milletin iradesinin tanklar, silahlar ve uçaklarla teslim alınamayacağını tüm dünyaya gösterdiklerini ifade etti.

Termometrede kış geri göndü: Kar yağışı, Gök gürültülü sağanak, Toz taşınımı geliyor Termometrede kış geri göndü: Kar yağışı, Gök gürültülü sağanak, Toz taşınımı geliyor

Konuşmasında, Türk milletinin birlik ve direniş gösterdiği 15 Temmuz'u unutmamaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, o gece gösterilen cesaretin ve fedakarlığın unutulamayacağını, milletin düşmanlara karşı tek bir cephe olduğunu ve bu cephenin asla sarsılmayacağını belirtti. Ayrıca, 15 Temmuz'un Türk kadınlarının cesaretini ve fedakarlığını unutmamak gerektiğini söyledi.

Erdoğan, darbe girişiminin hedefinin sadece kendisi ve hükümeti değil, ülkeyi devirmek olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, MİT Başkanlığı, Özel Harekat Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların saldırıya uğradığını ve 253 şehit, 2.200'den fazla gazi olduğunu ifade etti.

Son olarak, 15 Temmuz direnişini anlamayanların Türk milletinin asil duruşunu anlayamayacağını ve bu direnişin lekelenemeyeceğini söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi