Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 2023-2024 su ürünleri Av Sezonu açılış programında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın itibarıyla 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği hesaplara yatacağını duyurdu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o konuşması:

Bir ilde daha ekmeğe zam Bir ilde daha ekmeğe zam

"Sevgili İstanbullular, Değerli Beykozlular aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Günün bu saatinde sizleri Beykoz'da kardeşlik içerisinde görmek beni gerçekten mutlu etti. 4,5 aylık hasret bugün sona eriyor. Karadeniz, Marmara ve Ege'de gırgır ve trol yöntemiyle balıkçılarımızın ağları mavi sularla buluşuyor. Sezon bereketli geçsin. Balıkçılık sektörü 250 bin vatandaşımızı istihdam sağlıyor. Balıkçılık sektörüne sağladığımız destekleri en iyi sizler biliyorsunuz. 2004'ten beri ÖTV'siz yakıt veriyoruz. Toplamda 15,6 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteğinde bulunduk. Su ürünleri avcılarına ve üreticilerine indirimli kredi sağlıyoruz. Sektörümüzü 2002'den beri 23,2 milyar liralık sübvansiyonlu krediyle destekledik. Küçük ölçekli kıyı balıkçılarımızı da unutmadık, sahip çıkıyoruz.

Bugüne kadar 313 milyon lira ödeme yaptık. Depremzede balıkçılarımızı kaderine terk etmedik. Deprem bölgesinde yaşyan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibariyle 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesabına yatırıyoruz. Afet bölgesi ilan edilen illerde zayi olan Balık yumurtaları yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz. "