Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine ile yapılan ilk toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bayram tatili 9 gün olarak belirlendi" dedi.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır araları:

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

"Her yeni başlangıç yeni bir umut, heyecan, yeni bir atılım demektir"

Her yeni başlangıç yeni bir umut, heyecan, yeni bir atılım demektir. Törenin akşamında yeni kabinemizi açıklamak suretiyle hep birlikte yola revan olduk. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir. Başkaları gibi yankı odalarına hapsolmak yerine siyaseti milletimizle yaptık. Yeni gelen arkadaşımız teslim aldığı bayrağı yücelterek, alnı ak şekilde halefine devretti. Önceki bakanlarımızın Covid-19 sürecindeki zorlukların aşılması, depremlerdeki çabaları her türlü takdirin üzerindedir.

Bu arkadaşlarımızın hizmetlerini hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kendileriyle yakın istişare içinde olmaya devam edeceğiz. Eski arkadaşlarımızın birikimi yeni arkadaşlarımızın heyecanıyla Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştireceğiz. Evleri türlü düzensizlik içerisindeyken, memlekete nizam verme niyetinde olanları ciddiye almayarak işimize bakacağız. Kabine üyelerimiz tecrübeleri, ehliyetleri itibarıyla Türkiye Yüzyılı mimarları arasında yer alacak vasıflara sahiptir. Zorluk aşmamız gereken meseleler sınırlı değildir. Asıl zorluk devralınan mirasın daha da büyütülmesiyle ilgilidir. Canla başla çalışarak ülkemizi hedefleriyle buluşturacağız.