Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabük’te düzenlenen mitinge katılarak yerel seçim çalışmalarına devam etti. Gündemde uzun süredir yer alan emekliye seyyanen zam konusunu da değerlendiren Erdoğan, konuya ilişkin kapının hala açık olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın mitingdeki konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Karabük, tarihte Osmanlı'ya birçok devlet adamı ve ünlü şairler ve yazarlar yetiştirmiş bir şehir. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sanırım arayı biraz açmışız, Karabük'ü özlemiştik.

İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu İYİ Parti kurultayında ilk tur sonuçları belli oldu

Bu şehri daha ileriye taşıyacağız. Her Karabüklünün üzerimizde hakkı var ve bu hakları ödemek zorundayız.

Emeklilerimizin yaşadığı zorlukları çözmek boynumuzun borcu. Bazıları seçim vaatlerini unutur, ancak biz mesulüz. Konuşmadan önce tüm hazırlıklarımızı yapacağız. Aksi takdirde diğerlerinden farkımız kalmaz.

Son yıllarda ülkemiz birçok zorlukla karşılaştı, ve üstüne bir de depremler eklenince ekonomimize büyük bir yük geldi. İstanbul gibi risk altındaki şehirlerin depreme hazırlıklı olması gerekiyor. Bu doğrultuda 1 trilyondan fazla kaynak ayırdık.

Enflasyonun düşmesiyle birlikte daha fazla hareket alanına sahip olacağız ve refah kayıplarını telafi edeceğiz.

Seçim dönemleri ülkemiz için sadece yöneticilerin belirlendiği zamanlar değil, aynı zamanda bir demokrasi şölenidir ve kimin kimin yanında durduğunu gösteren bir sınamadır."