Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde bir konuşma yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Bu gazi mekana hepiniz hoş geldiniz. Safalar getirdiniz. Böylesine güzel bir atmosferde, böyle anlamlı bir programda bizleri buluşturan Rabbime hamd ediyorum."

"33 ayrı mekanda devam eden kurslar. Bu bir azmin, kararlılığın ifadesidir. Diyanet Akademisi'ni 10 yılı bulan titiz çalışmalar sonucunda 2022'de hayata geçirdik."

"Verilen din hizmetlerinin verimliliğini daha da artıracağız."

"Bu kardeşlerimizin de görevine başlamasıyla birlikte Diyanet camiamız inşallah daha da güçlenecek."

"Atalarımız İslam'ı sadece kendi hayatlarına tatbik etmekle kalmamış, yeni fetihlerle yayılmasına da hizmet etmişlerdir."

"Türkler İslam'ı, İslam da Türkleri mutaffif etmiştir. Türk demek aynı zamanda Müslüman demektir."

"Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından kirli kampanyalar yürütüldüğünü görüyoruz. Bunlardan birisi İslamsız Türklük kavramıdır."

"Şeriata düşmanlık, dinin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak elbette bir tercih konusudur. Ancak dinin emirlerine karşı gelmek başka bir durumdur."

"15 Temmuz hoca kılıklı bir sahtekarın ülkemize ne kadar büyük bir zarar vereceğinin en büyük örneğidir."

"Hiçbir insanımızın din konusunda yanlış, yanlı ve ön yargılı bir anlayışla kuşatılmasını temenni etmeyiz."

"Filistinli kardeşlerimize zalim İsrail'in neler yaptığını görüyoruz. Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki Filistin'in düştüğü duruma biz düşmemeliyiz."

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

"Her geçen gün yüz binler yetişiyor, yetişmeye de devam edecek. İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin ve Gazze'nin sizlere ihtiyacı var."