Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl genelinde 18'nci yurt dışı ziyaretini olan yer bugün Birleşik Arap Emirlikleri olacak. Erdoğan, Dubai'de yapılacak olan İklim Değişikliği hakkında konferansa katılacak. Zirve'ye ilişkin bazı yöneticilerle ikili görüşmeler sağlanacak, Gazze'nin son durumu hakkında değerlendirmeler yapılacak.

Asgari ücrete 'üç ayda bir zam' önergesi Asgari ücrete 'üç ayda bir zam' önergesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devam ettiği diplomasi ziyaretlerine bu defa Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapacağı ziyaretle gerçekleşecek.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'nda bulunmak üzere Dubai'yi ziyaret edecek.Yapılacak konferansta gündemde yer alacak konu, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede yapmış olduğu çalışmalar konuşulacak.

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki zirvede katılımcılara sözlerini duyuracak.

Görüşmede genel olarak iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle mücadele için herkesin bir sorumluluğu olduğunu vurgulayacak. Tüm dünyanın ve insanlığın geleceğinin önemli olduğuna,  tüm ülkelerin de daha fazla birlikte çalışmaya ihtiyacının olduğunu söyleyecek. 

Bunun dışında Türkiye'nin iklim ve çevre krizi karşısında attığı adımları, koyduğu hedeflerle ilgili olarak açıklamlardfa bulunacak. Eşi Emine Erdoğan'ın önderliğinde başlamış olan ve küresel bir boyuta ulaşan 'sıfır atık' projes çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu dile getirecek.

Erdoğan, önemli başkanlarla görüşmeler yapacak

Dubai'de yapılacak olan konferansta dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanları oturum salayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunn önemine ilişkin bazı başkanlarla ikili görüşmelere de katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın , başkanklarla yapacağı konuşmalarda başta Gazze'deki son durum ele alınırken, ayrıca uluslararası gelişmeleri ve ikili ilişkileri destekleyecek.